Kinyitom az ajtót a kerítésen

Vajon ki lép át rajta?

   Számomra egyaránt kedves barátok rekedtek az elmúlt napokban egy képzeletbeli NATO szabvány kerítés két oldalán menekült ügyben, ezért megpróbálok egy kis ajtót nyitni közöttük. Elképzelésem szerint a kulcs a kölcsönös értés, a jóindulat, és a naivitás elvetése lenne.

- Aki valódi menekült, pl. tényleg üldözik a hite miatt, és veszélyben az élete, annak nincs mitől tartania, bejöhet a nyitott kapun is, nem kell félnie az ujjlenyomat vételtől, és megilleti a magyar emberek barátságos, befogadó, és humánus hozzáállása. Velük legyen mindenki annyira együtt érző, amennyire mi is elvárnánk hasonló esetben.

- Ám azt is látni kell, nem mindenki a nyitott kapun jön be, és túl sok a nyilvánvaló hazudozás (honnan jött, milyen polgár, milyen vallású, stb.) a menekültek részéről, ezért jogos az óvatosság. Ha valaki ismeri a közel-keleti gondolkodást, és a muszlim hitet, nem oktalan a fokozott gyanakvása. Indokolt, sőt, kötelező felkészülni a legrosszabbra is. (Adok neked enni, de nem adom oda a lakásom kulcsát, sőt a címemet se mondom meg!).

- A mindenkori KORMÁNYTÓL elvárható, hogy előre lásson, és készüljön fel a legdurvább helyzetre is, védelmezze a polgárai és a haza biztonságát minden eszközzel, ezért ez a kormány nem militáns, hanem azt teszi, amit egy felelős kormánynak ilyen helyzetben tennie kell! Lehet hogy vannak hibák, de az nem hibázik, aki nem csinál semmit. Fokozott biztonsági kockázat esetén kerítést építeni (akár nagyobbat is) nem fasizmus, hanem a legkisebb rossz, józan cselekedet! Izrael sem azért épített kerítést, mert ne emlékezett volna a lágerekre, EZ MÁS!

- A mindenkori CIVILEKTŐL elvárható, és felelős polgári tett, ha részt vállalnak annak a válságnak a kezelésében, amire Európa képmutató vezetői tényleg nem szolgáltattak semmilyen megoldással. Segítik a rendőrséget, segítik a VALÓBAN menekülteket, segítik a köztisztaságiakat, segítik az országot.

- Nem minden migráns terrorista, rengeteg a szerencsétlen sodródó (te is lehetnél egy). (Számomra a kivándorolt magyarok zöme is ilyen sodródó, akikkel amúgy együtt tudok érezni)

- Nem minden migráns szegény sodródó szerencsétlen, rengeteg a kalandor, szerencsevadász, ügynök, és bizony- terrorista, dzsihád harcos, úgyhogy ne legyünk naivak, ez nem egy békés népvándorlás. Az iráni, szíriai, iraki, líbiai, stb. titkosszolgálatok tisztjei tudnának mesélni, de nem teszik, mert éppen bevándorolnak!

MOST ÖSSZEFOGÁSRA VAN SZÜKSÉG? NEM ANYÁZÁSRA! Különben valóban a szélsőjobb, a futballhuligánok, meg a kopasz porschések fogják kezelni a helyzetet, és akkor sokszorosan JAJJ ennek az országnak.

Kedves baloldali és liberális barátaim! FELELŐSEBB gondolkodást, több segítséget és kevesebb rögeszmés Orbánozást kérek tőletek!

Kedves jobboldali barátaim! FELELŐSEBB gondolkodást, több civil segítséget, és kevesebb hazaárulózást várok tőletek!

Kedves Kormány! Húzzatok bele, gyorsabb regisztrációt, gyorsabb építkezést, kevesebb szájkaratét, mert jön a tél, és még több menekült érkezik. Ha minden illegális migráns az ajtón jönne be (legálisan) a helyzet akkor is drámai lenne. Profi munkát, kevesebb és profibb kommunikációt várok!
Amiben tőlem telik, számíthattok a segítségemre!


(egy felelős, magyar, patrióta civil)

Karl F. Tietze fényképe.