Nokiás doboz? Ugyan már!

Kávéházi pletyka rovat

Alig kortyantok egyet a feketéből, a zacc menten megakad a torkomon, mialatt a törzsközönség jólértesült tagját hallgatom.

-...elmondom, hogy megy ez. Nem kell ide Nokiás doboz, semmilyen doboz nem kell, ezek elavult technikák. Egyszerű a dolog. Meginvitálnak egy meghívásos póker versenyre, ahol már előre tudod a dolgod. Tudod, hogy mennyivel kell beszállnod, meg azt is, hogy úgyis veszíteni fogsz. 

-...ööö, micsoda? De mi van akkor, ha mégis nyersz?

-.. úgyse nyersz. Ki van ez találva. Ott van 10-12 versenyző, meg a főnök. Meg van mondva, kinek mennyit kell vinnie, lemegy a játék, a főnök természetesen megnyeri a versenyt, felveszi a lóvét, majd befizet valami jelképes nyereményadót, és az a rengeteg lóvé teljesen legálisan kerül hozzá. Utólag lehetetlen megfogni, mert ő tisztességes versenyen nyerte azt a sok lovettát, és becsületesen leadózta mindet. Érted?

-...aha, kezdem érteni, akkor ezért lett olyan népszerű a póker az automaták helyén.

-...miért, mit gondolsz, az automaták nem maradhattak volna? Az úgy volt, hogy a srácoknak ki lett adva, hogy azért tenni kell valamit, ha szeretnék, hogy maradjon a törvény. Össze is szedtek x milliárdot, a Tóni átvette, vagy megnyerte pókeren, már nem emlékszem, majd azt mondta, hogy ez bizony kevés, így jártatok. Így az automaták mentek, maradt a póker.

homepokergames.jpg